A A A
  • sfeerbeeld_1.jpg
  • sfeerbeeld_2.jpg
  • sfeerbeeld_3.jpg
  • sfeerbeeld_4.jpg
  • sfeerbeeld_4d01_527113a.jpg
  • sfeerbeeld_4daagse034.jpg
  • sfeerbeeld_11.jpg
  • sfeerbeeld_LR_reportage4daagse_2315.jpg
  • sfeerbeeld_LR_reportage4daagse_2551.jpg

Radio interviews

17 juni 2014
Onderzoekers van het Radboud UMC roepen hartpatiënten op om mee te doen aan de Vierdaagse om te kunnen bestuderen wat het lange-afstand-wandelen doet met het gestel. Luister hier het interview met Prof. Dr. Maria Hopman op Radio 1.

17 juli 2013
De oudere wandelaars - van boven de tachtig- die meelopen met de Vierdaagse in Nijmegen worden onderzocht door mensen van de Radbouduniversiteit. En na één wandeldag is er al een conclusie te trekken: de oude wandelaars drinken veel te weinig. Luister hier het volledige interview op Radio 1 met Maria Hopman, hoogleraar Fysiologie aan het Radboudumc.

15 juli 2013
De Vierdaagse in Nijmegen, de 97ste editie, begint morgen. Onder de deelnemers zijn ook veel ouderen, zelfs van boven de tachtig. Maria Hopman, hoogleraar fysiologie aan het Radboudumc in Nijmegen, gaat onderzoeken wat het geheim is van tachtigplussers die de Vierdaagse lopen. Luister hier het volledige interview op Radio 1.


9 juli 2013
Op 16 juli begint de Nijmeegse vierdaagse. 45.000 deelnemers lopen mee in deze grootste wandelmars ter wereld. Maria Hopman, hoogleraar Integratieve fysiologie aan de Radboud Universiteit Nijmegen, startte een langlopend onderzoek naar de fysieke gevolgen van Vierdaagselopen onder verschillende weersomstandigheden. Komende editie doet ze onderzoek naar de 80 plussers onder de wandelaars. Hopman zou graag willen weten wat het geheim is van vitale ouderen. Luister hier het interview met Maria Hopman op Radio 1 in het programma Labyrint.


19 juli 2011 
Vandaag is lichamelijk de zwaarste dag voor lopers van de Nijmeegse Vierdaagse. Dat blijkt uit onderzoek van Maria Hopman van het UMC St. Radboud. Op de eerste dag moet het lichaam nog het meeste wennen. Hopman volgt 24 uur per dag 25 wandelaars. Bij hen wordt voor en na de start onder meer bloed, gewicht en energieverbruik gemeten. Daarnaast hebben 10.000 wandelaars een vragenlijst over gezondheid en levensstijl ingevuld. De groep wordt al vijf jaar gevolgd om te onderzoeken wat de fysieke gevolgen van de Vierdaagse onder verschillende weersomstandigheden zijn. Hopman hoopt daar deze week nog 20.000 respondenten bij te krijgen. De onderzoekers delen ook buikomvangmeters uit om wandelaars te wijzen op de de verhoogde kans op chronische ziektes bij te veel buikvet. Luister hier het volledige interview op Omroep Gelderland.


18 juli 2011
Duizenden lopers gaan deze week de jaarlijkse Nijmeegse Vierdaagse lopen. Helaas niet bij het beste weer dus de organisatie adviseert je daarop te kleden. Onderzoeker Thijs Eijsvogels houdt zich ook bezig met de Vierdaagse en heeft ook de nodige tips. Luister hier het volledige interview op Radio 538.


5 juli 2011
Prem Radhakishun praat vandaag met Thijs Eijsvogels van Radboud Universiteit Nijmegen. Hij promoveert vrijdag op onderzoek over wandelen. Hij heeft onderzoek gedaan naar het lichaamstemperatuur, water- zoutbalans en belasting van de hartslag. Is wandelen wel zo onschuldig en ontspannend als men denkt? Luister hier hiet volledige interview bij Prem Time op Radio 1


14 juli 2008
De Nijmeegse Vierdaagse is een stevige aanslag op de conditie. Vanaf morgen moeten de deelnemers 30, 40 of 50 kilometer lopen. Volgens Maria Hopman, hoogleraar Fysiologie van het Radboud ziekenhuis, zal het merendeel daar goed tegen kunnen. Want het uithoudingsvermogen van de meeste lopers is goed te noemen. Luister hier het volledige interview op Radio 1.

Copyright © 2017 vierdaagseonderzoek.nl | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. | powered by RenewMyID