A A A
  • sfeerbeeld_1.jpg
  • sfeerbeeld_2.jpg
  • sfeerbeeld_3.jpg
  • sfeerbeeld_4.jpg
  • sfeerbeeld_4d01_527113a.jpg
  • sfeerbeeld_4daagse034.jpg
  • sfeerbeeld_11.jpg
  • sfeerbeeld_LR_reportage4daagse_2315.jpg
  • sfeerbeeld_LR_reportage4daagse_2551.jpg

Algemene informatie voor deelnemers

Achtergrond onderzoek
Lichamelijke activiteit is belangrijk voor een goede gezondheid. Slechts de helft van de Nederlandse bevolking beweegt voldoende. Het aantal chronisch zieken neemt dan ook onrustbarend toe. In deze tijd van vergrijzing wordt preventie steeds belangrijker. Een actieve leefstijl speelt bij preventie van ziekten een grote rol. Deelnemers aan de Nijmeegse Vierdaagse vormen een unieke groep, maar liefst 92% van de deelnemers is het hele jaar door actief, en heeft dus een actieve leefstijl. Daarom vormen deelnemers aan de Vierdaagse een unieke onderzoeksgroep om de relatie bewegen en gezondheid beter in kaart te brengen. Hoeveel moet iemand bewegen ter preventie van bepaalde chronische ziekten zoals hart- en vaatziekten en suikerziekte? Heeft starten met bewegen op latere leeftijd nog zin in het kader van gezondheid? Heeft bewegen na het optreden van chronische ziekten een duidelijke effect op het beloop van de ziekte of op ziektebeleving? In de komende jaren wil het Radboudumc antwoord geven op deze en vele andere vragen door het onderzoeken van Vierdaagse wandelaars

Aanvullende informatie
De officiële informatiebrief met alle informatie over het onderzoek is hier te downloaden (in pdf).
Daarnaast legt Prof. Dr. Maria Hopman hier het belang van het onderzoek uit.

Vierdaagse wandelaars
Alle deelnemers aan de Nijmeegse Vierdaagse wordt gevraagd om een online vragenlijst in te vullen over hun gezondheid en leefstijl. Op deze manier ontstaat er een beeld van het effect van een actieve leefstijl op de primaire (voorkomen van ziekten) en secundaire (verminderen van progressie van ziekten) ziektepreventie van jong tot oud.

Controle groep
Daarnaast wordt de leefstijl en gezondheid van Vierdaagse wandelaars vergeleken met een controlegroep. Dat betekent dat ook iemand die niet meeloopt met de Nijmeegse Vierdaagse mee mag doen met het onderzoek. Dus  partners, familieleden, vrienden, buren en kennissen van Vierdaagse wandelaars worden van harte uitgenodigd om de online vragenlijst in te vullen.

Deelnemen aan het onderzoek
Wilt u meewerken aan het Vierdaagse Onderzoek door de online vragenlijst in te vullen? Klik dan hier om met het onderzoek te starten. Dus zowel wandelaars als niet-wandelaars zijn welkom!

Meer informatie?
Heeft u naar aanleiding van bovenstaande informatie nog vragen over het Vierdaagse Onderzoek? Neem dan contact op met het onderzoeksteam per mail (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) of telefoon (024-3614906).

Copyright © 2017 vierdaagseonderzoek.nl | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. | powered by RenewMyID